7 maanden postpantrum, tijd om aan dat lijf te werken

Ik had ’t genoegen drie keer zwanger te mogen zijn. Telkens een probleemloze dracht en bewonderenswaardig vlotte bevalling. Fierheid alom. Dat’k elke zwangerschap ook los 20kg bijkwam is iets om minder fier op te zijn. Waar ik na de bevalling van Jules en Alixe die kilo’s zonder moeite kwijt speelde, gaat het dit keer niet vanzelf. Weet je nog die keer dat ik me in die veel te kleine bikini propte? Blijkbaar gaat de gewichtsverlies minder vlot eens je de dertiger jaren bereikt hebt.

Ik geef het wat extra tijd, dacht ik. Maar we zijn ondertussen meer dan 7 maanden verder en er plakt nog steeds 5kg aan. Het lijkt erop dat ik toch in actie zal moeten schieten. U moet weten, ik geniet nog wekelijks van een pakje friet of rijkelijk belegde pizza en doe met veel enthousiasme een scheut hazelnootsiroop bij mijn latte. Food is life, en ’t houdt me (letterlijk) recht in de drukte van ’t moederschap.

Als ik die laatste 5kg kwijt wil (zonder mijn eetpatroon drastisch om te smijten) zal ik meer moeten bewegen en in’t bijzonder: tijd maken om te sporten. Voor Corona het land plat smeet, had ik een abonnement bij Basic Fit. Hiervan hebben we een sportclub vlakbij, maar ook ’t gemak dat je als lid kan gaan sporten in alle Basic Fit-clubs. Zo heb je evengoed toegang tot fitness Antwerpen of Oostende, en zelfs ’t buitenland. Niet dat ik me op vakantie naar de fitness zou begeven, maar ik kan me inbeelden dat het voor sommigen wel een optie is.

Bewegen zit’m bovendien ook in kleine dingen. Met mijn zittend beroep merk ik dat het doel van 10 000 dagelijkse stappen slechts zelden bereikt wordt. Schaamtelijk, I know. Al ben ik vrij zeker dat de befaamde 10 000-stappen-regel voor de meerderheid (met een zittend beroep) geen evidentie is. 

In het weekend, wanneer ik mijn huishouden inhaal en tegelijk achter de kinderen aanhol, ga ik dan weer moeiteloos over de 10 000. Ik zou dus kunnen beginnen met enkele initiatieven om dat dagelijkse doel wél te halen, en zo meer beweging in mijn alledaags leven ’t integreren. Een wekelijkse loopsessie, een gezellige wandeling op de middag,  de trap ipv de lift, en wat vaker met de fiets of te voet ipv met de auto.

Dit in combinatie met wat minder vunzigheid in mijn eetpatroon, en tegen de eindejaarsperiode sta ik weer strak in’t pak. Hoop ik.

One Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.