Wat valt er te beleven in de herfstvakantie 2018?

Over een tweetal weken is’t weer zover: vakantie! Herfstvakantie om precies te zijn. Dat betekent dat uw lieftallige bloedjes binnenkort een week het huis op stelten zetten. Vakantie-overzicht to the rescue! Want wat valt er allemaal te beleven die laatste week van oktober?

1.     Cinema

Wanneer het buiten voelbaar kouder wordt, is’t ideaal om een filmpje mee te pikken. Creëer zelf een cinemanamiddag in je woonkamer (incl. popcorn en homemade limonade), of ga voor the real deal bij Kinepolis. Op zondag 4 november kan je er met je gezin terecht tijdens Family at the Movies. Bij deze bioscoopformule krijg je een kinderfilm in avant-première te zien. En dat gaat gepaard met toeters en bellen, oftewel: een blauwe loper, photowall en animatie!


pompoen snijden voor halloween

2.     Halloweenpompoen

Je ziet ze her en der opduiken in’t straatbeeld: de Halloweenpompoen! Een creatief activiteit waarmee je de kinderen een uurtje zoet houdt. Online vind je tal van leuke sjablonen en ideetjes waarmee je aan de slag kan. Plezier verzekert, voor jong en oud!


3.     Kokkerellen

’T is een gekend fenomeen dat kinderen graag helpen in de keuken. De herfstvakantie vormt dat ook de ideale gelegenheid om die keukenschort uit de kast te halen, en de kinderen tijd en ruimte te geven om zelf aan de slag te gaan met ingrediënten. Wat dacht je van pizzarolls? Of heerlijke appeltaart? Smakelijke receptjes waarbij ’t nageslacht gerust kan helpen.


4.     Comics Station, Antwerpen

comicstation in Antwerpen, review herfstvakantie

Wist je dat ons land sinds kort een indoor pretpark heeft? Comics Station in het stationsgebouw van Antwerpen-Centraal is volledig in thema van striphelden. Comic Station een binnenspeeltuin noemen, zou ’t geen eer aandoen. Het park heeft namelijk veel meer in petto. Zo zijn er een aantal erg fijne interactieve attracties om samen met ’t gezin te doen. De teletijdsmachine van Suske&Wiske vergde de nodige portie teamwork, en de Tollembeek Tour van Urbanus deed ons kronkelen van ’t lachen. Kortom, een erg fijne daguitstap voor kinderen tussen 4 en 12 jaar!


5.     Oktoberfoor, Oostende

De hele maand oktober is’t feest in Oostende. De oktoberfoor strijkt neer in de koningin der badsteden en palmt het hele centrum in. Je moet ervoor te vinden zijn: luide muziek en hysterische lichteffecten, om maar te zwijgen van ’t bedrag dat je er op zo’n dagje kermis doorjaagt. Maargoed, zo eens per jaar moet ik me daar over zetten want voor de kinderen is de kermis een fantastische ervaring.


Q. Wat staat er bij jullie op de planning in de herfstvakantie?


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

 

One Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.