Review: Frozen II Tablet van Vtech

Vtech Frozen Tablet, Frozen 2 review

Ik maak er geen geheim van dat mijn vijfjarige dochter een gigantische fan is van Frozen. Net als de helft van vrouwelijk Vlaanderen die zich binnen de leeftijdsklasse 3 tot 10 jaar bevindt, is Alixe fiere eigenaar van een allerlei merchanising die bij de animatiefilm hoort. Van (verkleed)kledij tot poppen of knuffels, en jawel binnenkort mag ze een Frozen-tablet toevoegen aan haar collectie.

Samen met de release van Frozen II (20 november, omg) komen verschillende merken met nieuwe gadgets waar de zusjes Anna en Elsa centraal staan. Vtech is één van die licentiehouders en in samenwerking met de blog mochten wij één van die nieuwigheden uittesten en reviewen.

Vtech is één van de grootste spelers op de markt van elektronisch speelgoed voor kinderen. De ToetToet Autobaan collectie die vijf jaar geleden zijn intrede maakte binnen ons gezin heeft ondertussen plaats gemaakt voor ’t echte werk. Zo is het al twee jaar geleden dat Jules zijn eigen een fototoestel (De Kidizoom Action Cam) kreeg. Het kereltje ging die bewuste Kerstdag dan ook meteen vlijtig aan het werk om de feesttafel en genodigden op beeld vast te leggen.

Alixe werd dan weer op haar beurt vorig jaar verrast met De Kidicom Max (oftewel: iets wat veel weg heeft van een gsm. Op kindermaat, weliswaar.) Onze mening en ervaring betreffende die fameuze Kidicom Max  schreef ik dan ook uit.

In dit artikel gaan we’t echter hebben over een tablet. Niet zomaar een tablet, maar wel de Frozen II Tablet van Vtech waar Anna, Elsa en Olaf vrolijk staat te pronken op de case. ’T zal u geen verrassing zijn dat de afgebeelde personages al voldoende zijn om mijn docher in een euforische extase te brengen. Dat diezelfde personages dan ook nog eens communiceren, maakt het voor de dochter helemaal next level.

Vtech Frozen Tablet, Frozen 2 review

Vergelijk de Frozen Tablet het niet met Vtech’s Storio-lijn, maar met het goedkope zusje ervan. Geen blitse felle kleuren, geen wifi, geen uitbreidingsmogelijkheden. Wel zes simpele (doch leerrijke) spelletjes voor kinderen tussen 4 en 7 jaar. De focus lijkt me bij deze basis tablet vooral op taal te liggen, waarbij ze bijvoorbeeld letters leren herkennen, benoemen en linken, maar ook rijmspelletjes en begrijpend lezen.

Maar laten we wel wezen: ’t feit dat de Frozen-cast in al zijn glorie op ’t scherm passeert, maakt het net zo aantrekkelijk voor de vele superfans. Dat de prijs dan nog eens dik meevalt, maakt het ook een winner voor de feestdagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.