Deze 3 speelgoedrages zijn terug van weggeweest! (en ik ben daar heel blij mee)

Step kinderen, speelgoedrages

Laten we het eens hebben over speelgoedrages. Met twee schoolgaande kinderen, zie ik namelijk’t één en ’t ander passeren. Van de fameuze Pokemonkaarten tot Beyblade-contests. Niet geheel onbekend, want ook in ‘mijnen tijd’ waren we fanatiek met Pokemonkaarten bezig, en werd er al eens een Beyblade gelanceerd op de speelplaats. Om maar te zwijgen over de Scoubidou-bandjes, knikkers en Furbies (ondertussen Hatchimals).

Speelgoedrages komen en gaan. ’T is slechts enkele gegund om keer op keer opnieuw die kinderharten te veroveren. Na een pauze van 10 jaar slagen ze erin om zich subtiel, bijna geruisloos en met weinig moeite, opnieuw binnen te werken. Allemaal erg nostalgisch, maar niet goedkoop en vooral: van korte duur.

Want net wanneer je met alle moeite die Stikeez bijeen gespaard hebt, kraait er geen haan meer naar. ’T Is slechts één van de zekerheden binnen de speelgoedrages, ze verdwijnen klaarblijkelijk even snel als ze opgekomen zijn. Al zijn er een paar toppertjes die ik met plezier opnieuw binnen laat ins ons gezin. En niet geheel toevallig zijn dat diegene waar je nog voor buiten moet komen. Buiten spelen for the win!

De step

’T moet zo’n achttien jaar geleden zijn dat ik na veel zagen van Sinterklaas een step kreeg. Een metallic variant met rode wielen. Ik voelde me de koning te rijk en als een ware wegpiraat scheerde ik aan sneltempo over ‘t voetpad in onze wijk. Oh wat heeft die van vier huizen verder gevloekt op me. Ondertussen is de step weer volledig terug van weggeweest, en uiteraard doen we daar anno 2019 een schepje bovenop. Want met de elektrische variant is een step tegenwoordig meer dan enkel wat speelgoed. Webshops als Steppenstore boomen en helpen zowel peuters, tieners en volwassenen aan een geschikte step! Al is voor kinderen de simpele basis uitvoering voldoende. Terug naar de goeie ouwe basics. Top!

Knikkers

De knikker is nog niet helemaal terug van weggeweest, maar ik voorspel (én hoop) dat mijn kinderen het plezier van marbels mogen ontdekken op de speelplaats. Zelf heb ik er uren mee gesleten. Wat een prachtige tijd. Op je knieën, rechtover je tegenstander, met een bolleketproberen om de knikkers van je tegenstander af te snoepen. Om vervolgens al ruilend de special editions van de klasgenoten te verkrijgen. Als de knikkers ooit terug in de mode komen, heb ik alvast nog m’n enorme collectie waar de kinderen meteen gebruik van mogen maken.

Rolschaatsen

Alixe ging afgelopen jaar naar enkele verjaardagsfeestjes, en op 4/5 stonden rolschaatsen bovenaan het verlanglijstje. Meteen werd duidelijk dat rolschaatsen opnieuw menig kinderhart kunnen bekoren. De meisjes verkiezen het vintage-model met de wielen in een vierkant ipv in een rijtje, terwijl de jongens voor de sportievere uitvoering gaan. Ook hier kregen de kinderen op hun verjaardag rolschaatsen. Nu nog leren hoe ze zich daarmee soepel kunnen voortbewegen.

vintage rolschaatsen kinderrage

[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.