Coming soon: een babykamer voor Remi

De ene verbouwing ligt amper achter ons, en het volgende project kondigt zich hier al aan. ’T is namelijk de bedoeling dat Remi –die momenteel bij ons slaapt– binnenkort zijn eigen kamertje krijgt. Die kamer is er, en op een lik verf na, klaar voor gebruik. Al willen we van de gelegenheid gebruik maken om de hele ruimte eens grondig aan te pakken. Kendet, de kamer staat leeg en we hebben hem niet persé dringend nodig. Oftewel: ’t is de moment want erna komt het er niet meer van.

Een nieuw plafond zou bijvoorbeeld niet misstaan. Effen gipsplaten in plaats van de huidige scheve houten latjes. En als we dat mottige plafond er dan toch uit smijten, kunnen we meteen ook meerdere lichtpunten / spotjes voorzien. Kortom, wat strakker en praktischer dan de huidige situatie. Meteen ook een nieuwe vloer? Mogelijks. Afhankelijk van de goesting en tijd. Niets structureels en qua omvang (en stof) niet te vergelijken met die zolderrenovatie van enkele maanden geleden.

Al kijkt dit moedertje vooral uit naar the fun part: de inrichting. Niet dat een baby van amper zes levensmaanden veel belang hecht aan kleurenpallet en decoratie, toch wil ik dat ’t plaatje klopt. Zo vind ik het belangrijk dat een babykamer rust uitstraalt. Die rust probeer ik te creëren door te werken met zachte kleuren en texturen. Voorlopig bestaat mijn Pinterest moodboard dus vooral uit aardse tinten in combinatie met blank hout.

rustige babykamer Pinterest zachte kleuren

Oja, ik ben zo iemand die (onbetaalbare alsook onrealistisch en bovendien onpraktisch) perfecte interieurs opslaat. Om nog maar te zwijgen over hoe absurd proper die woningen er daar altijd bij liggen. Vervolgens voel ik me dan ook slecht omdat mijn huis deze utopie niet kan benaderen. Ik ben heus niet de enige, toch?

Momenteel pin ik dus vollenbak babykamers waar de kleuren van de kreukloze bedovertrekken en dekbedden in verschillende maten naadloos aansluiten bij een combinatie kaders aan de muur, de wollen pantoffels onder het bed en zelfs het (uiteraard houten) speelgoed dat nonchalant (maar weldoordacht) over de vloer verspreid ligt.

De perfectie wordt bij huize Depret dan wel niet benaderd, het moodboard zet me goed op weg om Remi’s nieuwe babykamer tot een rustige plek om te toveren. Ik pin dus nog even duchtig verder.

rustige babykamer Pinterest zachte kleuren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.